vineri, 1 februarie 2013

CUM SCAPAM DE PRINTAREA EXTRASELOR DE CONT


Pentru cei care au cont la ING!!

Nu stiu cati dintre voi sunteti multumiti (sau mai degraba, nemultumiti) de drumul obligatoriu pana la aparatele de la banca pentru a printa extrasele de cont. 
Banuiesc ca toata lumea face acest lucru pentru a nu  le primi prin posta si implicit pentru a nu fi taxat corespunzator!! 
Pentru ca nu cred ca am avea neaparat nevoie de aceste exrase, atata timp cat poti sa consulti toate tranzactiile on-line prin Home'Bank!

Cert este ca pe mine ma cam enervau acele drumuri! Acum, cu atat mai mult cu cat nici nu am cum sa mai ajung la acele aparate!!! Si sunt sigur ca banca nu-mi va trimite extrasele in tara!!!! Deci, practic, as fi fost pus in situatia care extrasele de cont ar fi fost trimise prin posta la adresa din BEL si implicit, as fi platit cuantumul aferent!!! 
Deci si fara extrase si cu banii luati!
De aceea am incercat sa gasesc o varianta de a evita acest "travaliu" inutil. 
Cred ca am si gasit-o de fapt, iar daca functioneaza intr-adevar o sa vad la urmatoarea tura de eliberare a extraselor de cont. 
Oricum sunt gata sa v-o impartasesc. 

Asadar, nimic mai simplu decat urmatorii pasi:

Pe net la Home Bank, din bara de meniu, alegeti My Services, apoi "Account information>Your account statements" si in final "Management" . Pe pagina care se deschide se seteaza ca extrasele sa vina la "Home Bank". 
as simple as that!

Am facut si eu setarea si dupa cum spuneam mai sus, o sa vad daca merge intr-adevar la urmatoarele extrase!!

Sper sa va fie de folos!
Succese!

14.06.2013 - Revin cu precizarea: Functioneaza! N-am primit nici un extras de cont prin posta si nici n-am fost taxat!
Deci again: It works!!

2 comentarii:

  1. Poate fi surprinzator, dar... ING trimite extrasele de cont la adresa titularului contului. Deci, ceea ce trebuie facut este doar actualizarea adresei iar banca are grija sa va tina la curent cu toate comisioanele aplicate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OLA!
      Merci in primul rand pentru comentariu! Mi-as dori cat mai multe astfel de comentarii!!
      In al doilea rand, ai mare dreptate ca banca trimite extrasele de cont la domiciliu, dar tocmai asta era problema! Acest serviciu se facea contra cost!!!!Bineinteles suma nu era enorma, dar era o cheltuiala in plus!! Tocmai de aceea era recomandat sa mergi la imprimantele bancii si sa-ti printezi singur extrasele de cont, pentru a nu mai fi trimise prin posta!!!
      Prin faptul ca mi-am setat extrasele de cont in "Home Bank" am scutit practic banca de obligatia legala de a-mi aduce la cunostinta, intr-o forma sau alta, extrasele de cont!!! Deci pe langa economie (repet, desi suma este nesemnificativa, este totusi o economie!!) mi-am sporit si comoditatea prin evitarea unui drum inutil la banca!!

      In concluzie, ideea de baza nu era despre faptul ca banca sa-ti timita extrasul la o adresa anume, ci despre cum sa faci lucrurile mai simplu si mai economic!!!

      Merci!

      Ștergere

comentati, comentati, comentati!!