luni, 10 iunie 2013

DESTINATII TURISTICE. SUGESTII DE CONCEDIU > SAINT-MALO

Saint Malo

 
Pentru multa lume a vizita Franta inseamna a vedea Parisul, Coasta de Azur si poate regiunea Provence, mai bogata in traditii si mai atractiva pentru turisti. Poate mai putin cunoscuta, partea vestica a Frantei si in special Peninsula Bretagne beneficiaza de un farmec aparte, excelent pentru petrecerea unei vacante. In aceasta zona este situat micul oras Saint-Malo, una dintre cele mai cunoscute statiuni la Marea Manecii.


Preferatul piratilor
La origini, Saint-Malo a fost o insula fortificata in timpul Evului Mediu, iar mai tarziu a devenit cunoscut ca loc de bastina al celebrilor corsari si pirati, ce controlau navigatia pe Canalul Manecii. Astazi, orasul are peste 50.000 de locuitori, dar in sezonul estival peste 200.000 de turisti vin sa se recreeze in acest loc. Din punct de vedere economic, Saint-Malo este al doilea port comercial al regiunii Bretania si un important punct de legatura cu arhipelagul britanic.

Daca ajungeti in aceasta statiune, atunci trebuie sa va opriti la unul din numeroasele restaurante cu specific local, cunoscute in intreaga regiune pentru calitatea fructelor de mare, in special a stridiilor Cancale. De asemenea, orasul mai este faimos datorita faptului ca aici se inregistreaza cele mai mari valuri mareice din Europa.


Surprizele orasului
In Saint-Malo gasiti destul de multe obiective turistice si locuri de interes, unul dintre care cele mai cunsocute fiind zidul care inconjoara orasul (La Ville Intra Muros) si care este prevazut cu un sistem de fortificatii ce masoara 2 km lungime (un tur complet al acestei zone poate dura chiar si 2 ore dar privelistea asupra Coastei de Smarald – cum este denumita - este foarte frumoasa). Orasul vechi reprezinta de asemenea un punct de atractie, datorita micilor strazi pietruite si caselor cu specific, dar si datorita faptului ca in centrul acestei zone se gaseste Catedrala St. Vincent (din Place J de Chantillon), refacuta in secolul al XII-lea si al carei decor interior tradeaza influentele celtice.

Orasul gazduieste si o serie de muzee foarte incitante printre care si Muzeul Capului Horn, situat in Esplanade Commandment Yves Menguy (sudul orasului vechi), intr-o cladire construita in secolul al XIV-lea si care cuprinde exponate despre explorarea marilor si despre cei care au reusit sa ocoleasca Capul Horn in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea. La acesta se adauga Muzeul Orasului, ce se gaseste in Castelul Saint-Malo si care cuprinde documente, artefacte, fotografii si tablouri despre istoria orasului si a portului sau.
Nu in ultimul rand, in Saint-Malo se gaseste si mormantul celebrului scriitor Chateaubriand (pe insula Grand Be).

Atractii:
  • Restaurantele cu specific local
  • Cele mai mari valuri mareice din Europa
  • La Ville Intra Muros
  • Muzeul Orasului
  • Muzeul Capului Horn
  • Orasul vechi
  • Catedrala St. Vincent
  • Mormantul celebrului scriitor Chateaubriand
Pe langa atractiile turistice din interiorul zidurilor, in Saint Malo mai puteti vizita si o serie de alte obiective destul de interesante: Insula Grand Be, mormantul scriitorului Chateaubriand sau Fort Nationali. Acesta din urma prezinta interes mai ales pentru iubitorii de istorie, dar are si un oarecare aer romantic care il recomanda mai ales tinerilor.

Fort Nationali

Cunoscut in trecut ca si Fort Royal, aceasta constructie a fost ridicata in 1689 de catre Sebastien de Vauban (la ordinele regelui Louis al XIV-lea), cu scopul de a proteja orasul, alaturi de fortificatiile zidurilor. Desi de-a lungul istoriei a fost folosit mai mult ca inchisoare, in repetate randuri fortareata a jucat un rol important de aparare impotriva atacurilor navale ale englezilor si olandezilor si in cel de al Doilea Razboi Mondial.


Realizat din granit de Chausey acest fort reprezinta astazi unul dintre simbolurile principale ale orasului Saint Malo. Din pacate, fortareata este accesibila numai la reflux, atunci cand apele se retrag destul de mult. Pentru a ajunge in acest loc, trebuie sa coborati vechile scari din piatra spre plaja Parame, iar de acolo cu siguranta veti vedea fortul (plimbarea nu dureaza mai mult de un sfert de ora).  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentati, comentati, comentati!!